Monday, October 17, 2011

Sourdough




I have been experimenting with a sourdough lately. First bread was ok, but nothing extraordinary, but last time I used the sourdough the bread turned out beyond my own expectations. It was both beautiful and very tasteful.

For the sourdough I used a recipe from Meyers Almanak. I know this book isn't new anylonger and I have been wanting to post about it for so long because in my opinion it's the best cookbook ever. With this one you don't need any other. The book is filled with the most beautiful photos by Anders Schønnemann and I have to look a little in it every day, just because of the photos.

Below some snapshots from the book - you can see more of the book here.




5 comments:

  1. Sikke et tilfælde - jeg sidder netop og læser om surdej for at kaste mig ud i mit første forsøg. Synes det lyder virkelig svært! Men dit brød ser lækkert ud.

    ReplyDelete
  2. Har også været der, min surdej døde :( Dit brød ser virkelig rustikt og skønt ud :)

    ReplyDelete
  3. Ida: Det er super nemt at lave selve surdejen - den kræver blot at man passer og fodrer den. Selve bageprocessen er dog lidt mere tidskrævende med en surdej, da dejen skal æltes grundigt (20-30 min) og hæve virkelig længe (22-24 timer), men resultatet er det hele værd :) De første par gange, man bager med sin surdej, kan brødene godt blive lidt flade, da der skal opbygges noget krudt i surdejen først - blot så du ikke taber modet. Held og lykke!

    Maja: Jeg har også et par døde surdeje bag mig - og denne her kommer nok også til at dø på et tidspunkt, hvor vi skal ud og rejse eller lignende, men så er det jo heldigvis let at starte en ny op.

    ReplyDelete
  4. Nam, det så kjempegodt ut! Jeg har aldri tålmodighet til å bake med gjær - så jeg holder meg til sånne ting som knekkebrød og scones, slikt som ikke skal heves...

    :)

    ReplyDelete
  5. That cookbook is on my wishlist, for sure!!

    ReplyDelete

Please drop me a line - it makes me so happy to hear from you!

Send en lille hilsen - hvis du ikke har en blog selv, kan du vælge "Name/URL" i "Choose an identity" skrive en hilsen og klikke send -– jeg bliver så glad for at høre fra Jer!