Monday, August 27, 2012
uhm...
I have been wanting to bake the whole grain chocolate cookies from 3191 Miles Apart for so long and finally tried them out last week. As you know I love cakes made with whole grain flour (and coconut!) and these are no exception. They are so good!
For once I followed the recipe closely - except that I used whole grain spelt flour instead of wheat and walnut oil instead of canola oil. I tried to translate the recipe to Danish, converting 1 cup to 2 ½ dl:
ca. 12 store cookies (jeg fik 16 ud af portionen)
1 3/4 dl grovvalsede havregryn
2½ dl fuldkornshvede (jeg brugte fuldkornsspeltmel)
3/4 dl kokosmel
½ tsk bagepulver
1/8 tsk salt
1 1/4 dl rapsolie (jeg brugte valdnøddeolie)
3/4 dl rørsukker
3/4 dl brun farin
1 æg
1 tsk vanille
2½ dl groft hakket mørk chokolade (jeg brugte en rest Valrhona chokolade, vi havde tilovers fra Mollys barnedåb - og det blev rigtigt lækkert)
De tørre ingredienser blandes sammen. Olien og de to slags sukker røres sammen og ægget piskes ved. De tørre ingredienser vendes i og tilsidst tilsættes chokoladen. Sæt store skefulde på bagepapir og tryk let flade. Bages ved 180 grader i 10-12 minutter. Lad afkøle på bagepladen.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
haps, hvor ser de gode ud. sådan én ku' jeg godt bruge lige nu til en kop te under tæppet.
ReplyDeleteOj, de lyder skønne. Jeg elsker jo også at bage kager med fuldkornsmel!
ReplyDeleteMums... det må blive mit næste bage-projekt ;)
ReplyDeleteJa - de er ret lækre og virkelig nemme at bage. Vores forsvandt hurtigt :)
ReplyDelete